Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při noční havárii osobního vozidla u Ovčár zemřel řidič, automobil skončil na střeše

V pátek 22. listopadu patnáct minut po půlnoci byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena vážná dopravní nehoda osobního vozidla na silnici číslo 328 u výjezdu z průmyslové zóny u Ovčár na Kolínsku.

Operační důstojník k nehodě vyslal jednotku ze stanice Kolín – Ovčáry, která byla na místě už za čtyři minuty od ohlášení. Po prvotním průzkumu bylo zjištěno, že v osobním vozidle, které se po střetu s menším stromem převrátilo na střechu, zůstal zaklíněný řidič.

Hasiči provedli jeho vyproštění za pomoci hydraulických vyprošťovacích nástrojů. Zdravotnická záchranná služba zároveň aktivovala leteckou záchrannou službu, která na místo vyslala vrtulník.

Řidič však utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl, takže veškerá snaha o záchranu jeho života byla marná. Hasiči následně asistovali policii při vyšetřování nehody. Poté bylo na vozidle provedeno protipožární opatření.

Po příjezdu odtahové služby jednotka ještě pomohla s naložením vraku na podvalník. Zásah byl ukončen kolem třetí hodiny ranní.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet