Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Želeném Brodě zasahovalo osm hasičských jednotek u požáru půdního prostoru činžovního domu

V Želeném Brodě na Jablonecku vyjíždělo 23. listopadu 2019 k požáru půdního prostoru v činžovním domě osm jednotek hasičů. Požár byl na Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje ohlášen ve 4:44 hodin a vyhlášen byl okamžitě druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná již o pokročilé stádium hoření, plameny již šlehaly z okna střechy. Hasiči z objektu evakuovali celkem tři osoby a další dvě osoby zachránili.

U jedné z osob došlo k vážnému popálení a druhá osoba se nadýchala zplodin hoření. Jelikož činžovní dům disponoval plechovou střechu a nacházel se v husté zástavbě, bylo pro hasiče komplikované se k požáru dostat.

Na likvidaci požáru nasadili CCS COBRA a pomocí výškové techniky se jim podařilo dostat na střechu. Požár se nacházel v uzavřené půdní místnosti. Lokalizovat se ho podařilo v 9:29 hodin a zlikvidovat v 16:26 hodin.

Kvůli silnému zakouření hasiči po celou dobu zasahovali v dýchací technice. Vzhledem k náročnosti zásahu byl povolán také speciální kontejner pro doplňování vzduchových lahví. Celková škoda události byla stanovena vyšetřovatelem příčin požáru na 1,5 mil. Kč.

Hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě 3,5 mil. Kč. Příčina události je v šetření.

Na místě zasahovaly jednotky: Stanice Liberec, Stanice Semily, Stanice Jablonec n. Nisou, JSDH Železný Brod, Koberovy, Železný Brod – Těpeře.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet