Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Věž na sušení hadic firmy WFmetal nevyžaduje vytápění, vejde se na ni až 16 hadic

Způsobů, jak sušit požární hadice, je mnoho. Některé profesionální hasičské sbory využívají linku na údržbu hadic. Ta je však velmi drahá a leckterá hasičská instituce si takto výraznou investici nemůže dovolit.

V jednodušším případě jde o zavěšení hadic takovým způsobem, aby z nich fyzikálním principem vytékala voda a došlo k volnému prosušení.

Výbornou pomůckou může být kovová konstrukce firmy WFmetal, s.r.o., která je aktuálně nabízena ještě za výhodnou cenu. V této době, kdy prudce stoupá nejen cena železa, ale i ostatních komodit, je nyní poslední příležitost pořídit věž velmi výhodně.

Věž je vysoká tak, aby mohly být hadice zavěšeny v půlce a nedosahovaly až k zemi.

K volně zavěšeným hadicím se bezproblémově dostává vzduch, nejsou nijak nakloněny ani mačkány, takže dochází k volnému odtoku vody či kondenzátu. Nevznikají tu tedy žádné zádrže a hadice se prosušuje stejnoměrně.

Při této kompozici se využívá teplota prostředí, takže nevznikají žádné další náklady spojené s vytápěním místnosti a nejsou zde požadavky na velký prostor, jak tomu bývá při sušení hadic podélně či nakloněně. Konstrukce je velmi sofistikovaná a poskytuje mnoho možností pro potenciální doplnění různého příslušenství.

V základním provedení je nabízena sušící věž sestavená z jednotlivých modulů s výškou 1 500 mm a váhou 120 kg. Kompozit se spojuje šrouby. Celková výška je dána požadavkem od zákazníka a dle statiky věže. Rozteč trojúhelníkové kovové základny je 1 200 mm.

Pro sušení lze využít dvou ramen s variabilní skladbou háků na různé typy hadic. Vyzvednutí probíhá pomocí dvou elektrických navijáků s plynulým rozjezdem s dostatečným výkonem. Pro hadice typu B je prostor pro zavěšení až 12 hadic.

Pro typ C a D je možno nastavit zařízení na maximálně 16 hadic, což je velké množství na velmi malé ploše. Elektroinstalace je vedená v kvalitních trasách. Proti zamotávání hadic ve zvýšených povětrnostních podmínkách slouží aretace.

Důležitá je také snadnost obsluhy bez nutnosti lidského zásahu ve výškách. Konstrukce se dá snadno obsluhovat ze země, přičemž postačí pouze jedna lidská síla a vše je hotovo.

Každá věž od firmy WFmetal, s.r.o. s Vámi bude prodiskutována z hlediska statiky, nosnosti a příslušenství. Konstrukce je vždy šitá na míru a je tedy naprosto bezpečná. Neriskujte zdraví Vašich kolegů vlivem možného pádu „podomácky“ dělaného sušáku.

Povětrnostní vlivy jsou nevyzpytatelné a mohou napáchat nevratné škody na majetku, ale především na zdraví kolegů i sousedů.

Hasičská věž na sušení hadic je ideální řešení jak pro profesionální sbory, tak pro dobrovolné hasiče či jiné skupiny nadšenců.

Jako jednu z novinek v současné době také nabízíme LITE verzi, která je na stožáru o rozteči 555 mm. Tato verze je pouze na jednu stranu a lze na ni pohodlně umístit až 8 hadic. Toto provedení je cenově zajímavé a v poslední době velice žádané. Až do konce roku 2022 nabízíme věže včetně vystrojení za velmi nízké ceny.

Věž dokážeme dodat komplexně na klíč, ale i jako modulovou skládačku se vším vystrojením s jednoduchou kompletací dle návodu.

Základní provedení

  • Trojúhelníková konstrukce s roztečí 1 200 mm složená šrouby z jednotlivých mo­dulů
  • Výška modulu: 1 500 mm
  • Váha modulu: 120 kg
  • Celková výška: dle požadavků a statiky

Příslušenství

  • 2 ramena s volitelným složením háků (pro různé typy hadic)
  • 2 elektrické vrátky s dostatečným výkonem
  • Povětrnostní aretace

Na požádání dodáme

  • univerzální statický posudek
  • posudek na konkrétní stavbu
  • dokumentace PDF, DWG
  • prohlášení o shodě
www.veznasusenihadic.cz
www.wfmetal.cz
komerční prezentace
Sdílet