Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda na silnici 11 u Rybné nad Zdobnicí zaměstnala i hasiče

K tragické dopravní nehodě s požárem spěchaly 27. listopadu 2019 v 16:06 jednotky hasičů do katastru Rybné nad Zdobnicí. Na silnici č. 11 havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci, narazil do stromu a zůstal převrácený na bok.

Podle svědků nehody mělo vozidlo začít hořet, na likvidaci použili hasicí přístroj. Při příjezdu jednotek na místo události už byl požár zlikvidován.

Na místě spolupracovaly všechny složky IZS, byl vyslán také vrtulník letecké záchranné služby. I přes veškerou poskytnutou první pomoc ale řidič bohužel svým zraněním podlehl.

Hasiči dále pomohli se zajištěním a osvětlením místa události pro policejní vyšetřování. U vozidla došlo k proražení olejové vany, jednotky zamezily úniku kapalin. Po došetření nehody se postaraly o vyproštění vozidla a odstranění následků. Okolnosti a příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Vamberk, v rámci mezikrajské výpomoci byla na místě přítomna také profesionální jednotka ze stanice v Žamberku (HZS Pardubického kraje).

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet