Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostrově hořela střecha základní školy, příčinou byla manipulace se zábavní pyrotechnikou

Požár zasáhl 30. listopadu 2019 ráno střechu budovy základní a mateřské školy v Ostrově na Karlovarsku. Hořet zde začalo v noci z pátku na sobotu. Oheň na střeše oznámili svědci na tísňovou linku krátce po půlnoci.

Hasiči po příjezdu na místo potvrdili, že vidí plameny v nejvyšším patře budovy. Oheň zasáhl dřevěné krovy pod plechovou střechou, v místě požáru byla velmi malá viditelnost a vysoké teploty, oheň se šířil dál do dřevěné konstrukce střechy.

Vyhlášený byl druhý stupeň požárního poplachu, na likvidaci požáru hasiči použili také speciální řezací a hasicí zařízení Cobra. Do dvou hodin od nahlášení měli hasiči požár pod kontrolou, plameny se dál nešířili, zasaženo bylo zhruba 30 metrů střechy.

Zásah byl ukončený v ranních hodinách, během dopoledne se na místo vrátili hasiči, aby na žádost vedení Města Ostrov pomohli s provizorním zakrytím poškozené střechy.

Zároveň se na místo vrátil i vyšetřovatel požárů, který jako pravděpodobnou příčinu vzniku požáru určil manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Předběžná škoda je odhadnuta na 800 tisíc korun.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 20 T815, AŽ 40 Iveco)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man, CAS 20 MB)
  • JSDH Hájek (CAS 20 Scania)
  • JSDH Jáchymov (CAS 20 MB)
  • JSDH Kyselka (CAS 24 L101)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet