Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železniční provoz v Libereckém kraji zastavily nehody

Dne 6. 2. 2010 v 16:25 byla jednotka HZS SŽDC Liberec společně s jednotkou HZS Libereckého kraje ze stanice Jablonec nad Nisou a ZZS Libereckého kraje vyslána k dopravní nehodě osobního automobilu a osobního vlaku na železničním přejezdu s označením P3105 u železniční zastávky Rádlo.

Dne 6. 2. 2010 v 16:25 byla jednotka HZS SŽDC Liberec společně s jednotkou HZS Libereckého kraje ze stanice Jablonec nad Nisou a ZZS Libereckého kraje vyslána k dopravní nehodě osobního automobilu a osobního vlaku na železničním přejezdu s označením P3105 u železniční zastávky Rádlo.

Provedeným průzkumem na místě zásahu bylo zjištěno, že se v osobním automobilu, jenž je zaklíněn pod vlakovou soupravou 320 metrů od přejezdu nacházejí dvě osoby. Žena měla zranění neslučitelná se životem a u řidiče se ihned započalo s oživováním, což se nezdařilo. Ve vlaku kde cestovalo asi čtyřicet osob k újmě na zdraví nedošlo a cestujícím hasiči vypomohli s přestupem do přistaveného autobusu náhradní přepravy.

Po nezbytném vyšetření se započalo s odstraňováním následků dopravní nehody. Hasiči provedli vyproštění ženy z havarovaného automobilu a vypomohli pohřební službě s transportem usmrcených osob. Dále provedli ve spolupráci s odtahovou službou vyproštění zaklíněného automobilu z vlakové soupravy, očistu místa události, provedli provizorní opravu vlaku, který byl odtažen náhradním strojem do železničního depa v Liberci. Závěrem bylo provedeno sesbírání trosek automobilu z profilu tratě a velitel zásahu přes vrchního dispečera ve 21.00 hodin povolil obnovení provozu na železniční trati Liberec-Pardubice.

Třicet minut po patnácté hodině narazil vlak do auta také na přejezdu v obci Lučany nad Nisou. Při této kolizi se nikdo nezranil a rovněž zasahovala jednotka HZS SŽDC Liberec a HZS Libereckého kraje stanice Jablonec nad Nisou. Jednotka drážních hasičů po příjezdu na místo provedla průzkum, převzetí místa události od zasahující jednotky HZS Jablonec n.N., která provedla prvotní zásah. Dále zajistila místo události a likvidaci následků dopravní nehody. I v tomto případě dráhy zajistily pro cestující náhradní autobusovou přepravu.

Foto a info: HZS SŽDC Liberec – Libor Dymeš

-miw-

Sdílet