Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vagónu na nádraží v Alžbětíně

Po vyhlášení poplachu vyjela dne 7. února 2010 naše jednotka k požáru dopravního prostředku v Alžbětíně. Po cestě bylo upřesněno, že se jedná o požár vlaku ve stanici. Na místě bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár vagonu ve II. fázi.

Po vyhlášení poplachu vyjela dne 7. února 2010 naše jednotka k požáru dopravního prostředku v Alžbětíně. Po cestě bylo upřesněno, že se jedná o požár vlaku ve stanici. Na místě bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár vagonu ve II. fázi.

Při našem příjezdu již byly viditelné plameny a požárem zasaženo 5 kupé. Strojvedoucí a pracovníci ČD odpojili před naším příjezdem lokomotivu s jedním vagonem. Ihned byly odpojeny a odtaženy dva vagony z druhé strany, rozvinut jeden útočný proud C se kterým bylo započato hašení vnitřkem vagonu a souběžně byla nasazena přetlaková ventilace. Jeden stále připojený vagon se podařilo uchránit.

Na místo se dostavila jednotka HZS z Klatov s RZA Nissan a CAS20 Tatra Terrno. Ti začali hasební práce ve zbylé části vagonu naproti naší skupině. Po kompletní likvidaci byl vagon předán hasičům SŽDC Plzeň, kteří se na místo dostavili s RZA Nissan a CAS24 Liaz. Na místo se dostavila i jednotka JSDH Hojsova Stráž s CAS32 T815. Kvůli chybě v systému svolání přijela se zpožděním.

Filip Brož HASIČI města Železná Ruda


-swo-

Sdílet