Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár bytu vyhnal nájemníky na ulici

Dne 8. 2. 2010 krátce před půl druhou byly vyslána jdentoky HZS hl. města Prahy ze stanic HS 1 a HS 3 na Prahu 8 do ulice Ratibořská. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár bytu v 8.NP panelového výškového domu na sídlišti Bohnice.

Dne 8. 2. 2010 krátce před půl druhou byly vyslána jdentoky HZS hl. města Prahy ze stanic HS 1 HS 3 na Prahu 8 do ulice Ratibořská. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár bytu v 8.NP panelového výškového domu na sídlišti Bohnice.

Hasiči pomocí 1 C proudů v dýchací technice provedli likvidaci požáru. Z bytu byla 1 osoba zachráněna a dalších16 obyvatel domu bylo evakuováno. Jednalo se o byt 2+k.k., ve kterém byl plamenným hořením zcela zničen obývací pokoj a kuchyňský kout.

Zakouřený dům byl odvětrán pomocí přetlakové ventilace. Požár poškodil i několik okolních bytů. Doplnění informací, upřesnění škody a zjištění příčiny vzniku požáru bude předmětem ranního došetření v 9.00 hodin. Škoda byla předběžně odhadnuta na 900.000,– Kč. Na místě zasahovala i ZZS, která odvezla dvě zraněné osoby do nemocnice k ošetření. Příčina požáru je v šetření příslušníků ZPP a Policie ČR.


-swo-

Sdílet