Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kotelny si majitel uhasil sám

Dne 6. února v 7.18 hodin vyjela jednotka hasičů ze stanice Přelouč k požáru kotelny v rodinném domě v Přelovicích. Dále byly na pomoc povolány dobrovolné jednotky hasičů z Břehů a Přelovic. Při příjezdu hasičů k místu události bylo zjištěno, že si majitel uhasil požár sám. Plameny poničily vstupní dveře do kotelny.

HZS Pardubického kraje, stanice Přelouč

Dne 6. února v 7.18 hodin vyjela jednotka hasičů ze stanice Přelouč k požáru kotelny v rodinném domě v Přelovicích. Dále byly na pomoc povolány dobrovolné jednotky hasičů z Břehů a Přelovic. Při příjezdu hasičů k místu události bylo zjištěno, že si majitel uhasil požár sám. Plameny poničily vstupní dveře do kotelny. Nad nimi byl ještě požárem poškozený podhled krovu a část střechy.

Hasiči prozkoumali půdní prostor a kotelnu, která ještě navíc slouží jako sklad paliva a žádná ohniska požáru již nenašli. Zakouřený prostor hasiči odvětrali. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že požár byl úmyslně založen. Na místě byl i speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření, který označil místo, kde byly hořlavé kapaliny použity. Na místě byly odebrány i vzorky. Škoda, kterou požár způsobil, není příliš vysoká (2000 Kč) a to díky uživatelce bytu, která plameny včas zpozorovala.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 7. února v 10.38 hodin bylo na operační a informační středisko hasičů oznámeno, že v rodinném domku ve Svitavách-Lačnově dochází k praskání stropu. Na místo ihned vyjeli hasiči ze Svitav a dále dobrovolní hasiči taktéž ze Svitav. Po příjezdu hasiči zjistili, že bude nutné odstranit silnou vrstvu sněhu ze střechy a na místo nechali povolat statika. Městská policie dovezla na místo události také pracovníka stavebního úřadu, který rozhodl, že osoby se z objektu vystěhují a v pondělí celou stavbu posoudí statik. Dobrovolní hasiči sníh ze střechy odstranili.

Ilustrační foto

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet