Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyjeli na hořovické nádraží k požáru vagónu, přibližně 50 osob se evakuovalo

Ve středu 4. prosince 2019 před 20. hodinou byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nahlášen požár vagónu na železničním nádraží v Hořovicích v okrese Beroun.

K události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Hořovice a Beroun a dobrovolní hasiči obcí Komárov a Žebrák. Z Plzně přijeli místně příslušní drážní hasiči (Hasičská záchranná služba Správy železniční dopravní cesty).

Před příjezdem jednotek došlo k evakuaci přibližně 50 osob z vlakové soupravy. Zaměstnanci dopravní společnosti duchapřítomně odpojili lokomotivu, protože hořel vagón hned za ní.

Velitel zásahu po příjezdu zjistil požár vzniklý na dvou místech na brzdovém obložení. Hasiči provedli prvotní zásah pomocí přenosných hasicích přístrojů. Následně podvozek ochladili jedním vysokotlakým proudem a situaci monitorovali termokamerou.

Při evakuaci se na ruce zranil stevard, kterého na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby, transport do nemocnice nebyl nutný. Nikdo další zraněn nebyl.

Vzhledem k tomu, že vlak zastavil přímo na nádraží, nemusel být provoz na frekventované trati mezi Prahou a Plzní omezen. Příčinou vzniku požáru i stanovením výše škody se zabývá vyšetřovatel drážních hasičů.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet