Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V České Třebové zasahovali hasiči ze čtyř jednotek u požáru střechy rodinného domu

U požáru domu s administrativní částí zasahovaly ve čtvrtek 5. prosince 2019 čtyři jednotky hasičů v České Třebové. Požár byl oznámen na operační a informační středisko hasičů v 5.05 hodin.

Kvůli ustavení hasičských vozidel byla v místě požáru komplikována i doprava na silnici I/14. Při použití vody jako hasebního prostředku dochází k namrzání povrchů a místo události je tak nebezpečné pro zasahující hasiče.

Velitel zásahu si na místo nechal povolat technické služby k posypu zamrzajících ploch a chodníků. Dvě dospělé osoby a jedno dítě opustily dům samovolně.

Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 5.39 hodin a zcela zlikvidován byl v 6.36 hodin. Poté bylo nutné rozebrat ohořelou střešní konstrukci.

Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že za požárem je nedbalost při používání tepelného spotřebiče (uvnitř bylo umístěno provizorní topidlo, které zůstalo bez dozoru). Škoda je předběžně vyčíslena na 2 600 000 korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 1 milion korun.

Foto: HZS SŽDC
Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet