Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky zasahovaly v obci Trnava na Královéhradecku u otravy osob v rodinném domě oxidem uhelnatým

Profesionální hasiči z obou hradeckých stanic společně s dobrovolnými hasiči z Nechanic vyjeli 7. prosince 2019 ve 4:19 na pomoc zdravotnické záchranné službě při otravě plyny v rodinném domě v obci Trnava na Královéhradecku.

V době příjezdu hasičů byla na místě již PČR a zajišťovala místo události. Hasiči dorazili na místo společně se ZZS KHK, která na místo události vyslala celkem tři posádky – dvě posádky RZP a jednu RV – ti si převzali obyvatele domu, kteří provedli samoevakuaci ještě před příjezdem jednotek IZS, vypnuli plynový kotel a uzavřeli hlavní uzávěr plynu.

U vstupu do domu naměřili hasiči vyšší hodnoty CO. Proto za použití dýchacích přístrojů otevřeli v celém domě okna a provedli přirozené odvětrání. Při této činnosti evakuovali z nebezpečného prostoru jednu kočku.

Po odvětrání již hasiči naměřili opakovaně normální hodnoty. Z důvodu rozhodnutí záchranářů, odvézt všechny osoby z rodinného domu na specializované vyšetření do královéhradecké fakultní nemocnice, byl majitel domu vyzván k zabezpečení domu.

Majitel domu byl poučen o nutnosti kontroly plynového kotle odborným servisem. Poté se hasiči vrátili zpět na svoje základny.

JSDH Nechanice
Sdílet