Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka SDH obce Písečná převzala nový Fiat Ducato, dopravní automobil dodala firma Agrotec

Jednotka SDH v obci Písečná převzala počátkem měsíce října 2019 nový dopravní automobil Fiat Ducato v úpravě provedené firmou Agrotec. Devítimístný vůz pořídila obec Písečná za finanční spoluúčasti Ministerstva vnitra a Pardubického kraje.

Vozidlo bude primárně sloužit pro potřeby JSDH Písečná, zejména pak k přesunu zásahové jednotky na místo zásahu a díky nezávislému topení i jako týlové zabezpečení.

Mezi další možnosti využití lze počítat dopravu soutěžního družstva žen SDH Písečná na hasičské závody v požárním sportu, se kterým úspěšně reprezentují nejen místní SDH, ale i obec. Zároveň bude vozidlo využíváno i pro potřeby obce Písečná.

Poděkování za aktivitu při výběru, konfiguraci a pořízení tohoto vozidla patří zejména starostce obce Písečná paní Haně Lipenské, dále pak veliteli jednotky panu Jiřímu Kalouskovi, panu Romanu Krčmářovi staršímu, panu Michalu Musilovi a panu Janu Vrbovi.

V neposlední řadě je třeba jménem SDH Písečná poděkovat zástupci společnosti Agrotec a.s. Hustopeče Ing. Pavlu Hrachovinovi.

Dopravní automobil Fiat Ducato o celkové hmotnosti 3,5 tuny je dlouhý 5 400 mm a vysoký 2 550 mm. Úložný prostor je dlouhý 1 200 mm, vysoký 1 700 mm a široký 1 800 mm.

Přeplňovaný dieselový čtyřválec o výkonu 109 kW spolupracuje s manuálně řazenou šestistupňovou převodovkou.

Kabina vozidla je vybavena klimatizací a nezávislým topením, v centrální části palubní desky je umístěno ovládání výstražného zařízení. Nechybí přední i zadní parkovací senzory, pro spojení je ve voze umístěná vozidlová radiostanice, v dobíjecích úchytech ve střední části vozidla jsou navíc dvě ruční radiostanice.

Osvětlení interiéru vozidla zajišťují LED pásky instalované na stropu vozidla, o venkovní osvětlení se starají LED světlomety na bocích a v zadní části. K dispozici jsou rovněž dvě ruční svítilny a dva pracovní světlomety s magnetickým uchycením. Vůz je vybaven střešním nosičem.

Sdílet