Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jáchymově vyhořel rodinný dům, na místě zasahovaly jednotky z druhého stupně požárního poplachu

K hlášenému požáru střechy rodinného domu v Jáchymově na Karlovarsku vyslalo ve středu před polednem operační středisko hasičů čtyři jednotky požární ochrany.

Po upřesnění rozsahu událostí od oznamovatele zvýšilo operační středisko vyhlášený stupeň požárního poplachu na druhý a na místo vyslalo další posily. První na místě byla hlídka policie, která potvrdila hořící střechu a první patro rodinného domu s tím, že uvnitř objektu by se mohly nacházet nějaké osoby.

V době příjezdu prvních jednotek hasičů na místo byli obyvatelé domu venku bez zjevného zranění, na místo byla pro jistotu povolána i posádka záchranné služby. Oheň zasáhl podkroví a první patro rodinného domu, na likvidaci požáru použili hasiči také speciální hasicí zařízení Cobra.

Po uhašení plamenů bylo nutné vynosit ven z domu vybavení zasažené požárem a rozebrat část konstrukce stropu, kde mohla být skrytá ohniska. Po dvou hodinách zásahu měli hasiči požár pod kontrolou, za další hodinu byl zcela zlikvidován.

Výše škody bude dle prvotních odhadů vyšetřovatele požárů a majitele domu vyšší než jeden milion korun, příčina požáru je v šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 20 Scania, CAS 20 T815, AŽ 40 Iveco)
  • JSDH Jáchymov (CAS 20 MB)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 MB)
  • JSDH Boží Dar (CAS 20 T815)
  • JSDH Hájek (CAS 30 T815–7)
  • JSDH Abertamy (CAS 16 Renault)
Sdílet