Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do Hošťálkové dorazil sportovec, čtyřkolku Polaris Sportsman pomohla obci financovat Evropská unie

Obec Hošťálková pořídila v rámci Integrovaného regionálního operačního programu "Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof“ čtyřkolku Polaris Sportsman 1000 EPS EFI pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů.

Součástí dodávky byl i přívěsný vozík pro převoz čtyřkolky za dopravním automobilem.

Přečtěte siV Hošťálkové na Vsetínsku jezdí nový Sprinter od Kobitu, s financováním obci pomohl kraj i stát

Nové vybavení zvýší akceschopnosti jednotky SDH obce při boji s nadprůměrnými sněhovými srážkami a masivními námrazami a pro výkon činností spojených s orkány a větrnými smrštěmi. Vybavení napomůže JSDH Hošťálková plnit povinnosti Horské záchranné služby Kroměříž, jejíž je SDH Hošťálková členem.

Polaris Sportsman 1000 EPS EFI s pohonem všech kol je nejvýkonnějším strojem ve své kategorii. Kapalinou chlazený čtyřdobý dvouválec s elektronickým vstřikováním paliva o objemu 952 cm3 je při jízdě schopen docílit výkonu 65 kW. Převodovka je automatická.

Čtyřkolka je osazena modrým světelným zařízením včetně zvukového zařízení ovládaného intuitivně z řídítek. Pro lepší viditelnost stroje je navíc vzadu upevněn modrý maják na stojanu.

Dále je čtyřkolka osazena předním a zadním boxem pro převoz materiálu. Stroj je určen pro převoz řidiče a záchranáře. Elektrický lanový naviják v přední části utáhne 1 100 kilogramů.

Pro lepší orientaci ve tmě jsou k dispozici přídavné LED světlomety v přední a zadní části. Pro pátrání je ve výbavě 12V zásuvka včetně hledacího světla.

Čtyřkolka je ve zbrojnici připojena ke konzervátoru akumulátoru.

Světlá výška stroje je 29 cm. Sportsman je široký 129 a dlouhý 211 cm, váží 374 kg. Brzdy jsou kotoučové, hydraulické.

Transportní vozík je dvounápravový, obě nápravy jsou brzděné. Nechybí nájezdy na ložnou plochu, která má rozměry 300 × 154 cm.

Pro další rok je pro doplnění potřeb jednotky plánován nákup sněžných pásů a vozíku pro převoz osob.

Sdílet