Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Peuegot Boxer nově jezdí v Chrášťanech u Rakovníka, zástavbu provedla firma Hagemann

V sobotu 14. 12. 2019 od 13 hodin proběhlo v obci Chrášťany u Rakovníka slavnostní předání nového dopravního automobilu a nákladního přívěsu. Peugeot Boxer Combi 2.2 HDi, který nese označení DA L1Z, je určen pro jednotku sboru dobrovolných hasičů, ale také pro potřeby soutěžních družstev dětí, žen a mužů.

Vozidlo za 925 684 korun včetně DPH bylo spolufinancováno z dotace GŘ HZS České Republiky částkou 450 000 korun včetně DPH a dotace Středočeského kraje ve výši 300 000 korun včetně DPH. Náklady obce byly tedy 175 684 korun včetně DPH. Vůz dodala firma IC-WEST Plzeň, zástavbu provedla firma Hagemann.

Boxer s pohonem přední nápravy je osazen čtyřválcovým přeplňovaným motorem o výkonu 103 kW a manuální šestistupňovou převodovkou.

Automobil je devítimístný, všechna sedadla jsou orientována ve směru jízdy. Do prostoru pro osádku se přistupuje posuvnými dveřmi jak na pravém, tak i levém boku.

Vůz je vybaven zadními parkovacími senzory. Mezi další komfortní výbavu patří klimatizace – jak pro přední, tak pro zadní část; pro vytápění je možno použít i nezávislé topení. Dále zde můžeme nalézt práškový a CO2 hasicí přístroj, vyprošťovací nástroj Hooligan, lékárničku, vytyčovací pásku a chirurgické rukavice.

O dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará zásuvka MagCode na levém boku automobilu doplněná o inteligentní dobíjecí zařízení CTEK.

Pro spojení je ve voze analogová vozidlová radiostanice, v dobíjecích úchytech jsou navíc dvě ruční radiostanice.

Osvětlení okolí vozu zajišťují LED světlomety na bocích a v zadní části, k dispozici jsou rovněž dvě ruční svítilny a dva pracovní světlomety s magnetickým uchycením.

--

Nový dopravní automobil Peugeot Boxer nahradil dosluhující VW Transporter, který byl již v době zakoupení napaden korozí, ale hasiči byl opraven, aby mohl sloužit další roky.

Dále jednotka disponuje prvovýjezdovou CAS 25 Škoda 706 RTHP z roku 1977, která stále bez větších oprav plní svojí funkci

Zcela nový automobil se chrášťanskému sboru povedlo získat po dlouhých 41 letech.

Sdílet