Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve Skoronicích způsobil škodu za 800 tisíc, tři lidé byli zraněni

Při nočním požáru rodinného domu na Kyjovsku se zranili tři lidé. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a na místě zasahovalo deset hasičských jednotek. Předběžná škoda je odhadnuta na 800 tisíc korun.

Patnáct minut před páteční půlnocí vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu do Skoronic na Kyjovsku. V domě se měli nacházet lidé. Při našem příjezdu na místo byli všichni obyvatelé již venku. Protože hrozilo, že se požár rozšíří na další budovu, požádal velitel zásahu o další posily.

O půlnoci operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyrazily další jednotky. Všechny tři osoby z domu si převzala záchranná služba do své péče a následně je odvezla do nemocnice.

Pomocí tří vodních proudů jsme šíření požáru zastavili v 0.37hod. Další dvě hodiny jsme vyklízeli materiál a vybavení půdy, pomocí termokamery hledali případná skrytá ohniska požáru. Po třech hodinách od ohlášení události byl požár zcela zlikvidován.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanic Hodonín, Kyjov a Veselí nad Moravou společné s dobrovolnými hasiči z Dubňan, Kyjova, Ratíškovic, Skoronic, Svatobořic-Mistřína, Vracova a Žeravic.

Předběžná škoda byla vyšetřovatelem odhadnuta na osm set tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Místní dobrovolná jednotka zůstala do ranních hodin k dohledu nad požářištěm.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet