Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Libereckém kraji splnili vánoční přání, pana Miroslava navštívili a svezli cisternou

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje pomohl ve vánočním čase roku 2019 splnit vánoční přání pana Miroslava z Domova důchodců v Jindřichovicích pod Smrkem.

Na hasiče se obrátila paní Marie D. s prosbou, zda by jí hasiči pomohli splnit vánoční přání pana Miroslava, který si, jako velký fanoušek a obdivovatel hasičů, přál projet se v hasičském autě.

Profesionální hasiči se rozhodli ke splnění tohoto přání pomoci a za panem Miroslavem se jedno ráno vydali. Vykonavateli přání se stali profesionální hasiči z Raspenavy, kteří neváhali ani minutu a ve svém autě přijeli pana Miroslava navštívit.

Nadšený senior, který tematicky sáhl po své hasičské uniformě, o tom, že se mu dnes splní jeho tajné přání, neměl do poslední chvíli ani tušení a jeho nadšení a radost byla vidět od prvního okamžiku, kdy hasičskou techniku před svým domovem zahlédl.

Hasiči pana Miroslava, který je upoutaný na invalidní vozík, naložili do hasičského auta a za zvuku sirén ho svezli po okolí včetně jeho rodného domova. Nakonec z rukou velitele stanice Josefa Hanzla dostal pan Miroslav drobné dárky a celá jednotka se sním na závěr také památečně vyfotila.

Vánoce jsou časem splněných přání a my jsme velmi rádi, že se nám jedno podařilo ve spolupráci s paní Marií D. splnit.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet