Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionu s lisovanými díly do automobilů

Na dálnici D5 u obce Cerhovice došlo dnes, 15. 2. 2010 krátce před sedmou ranní k požáru podvozku a boční plachty vleku kamionu, který převážel čalouněné lisované díly do osobních automobilů.

Na dálnici D5 u obce Cerhovice došlo dnes, 15. 2. 2010 krátce před sedmou ranní k požáru podvozku a boční plachty vleku kamionu, který převážel čalouněné lisované díly do osobních automobilů. KOPIS Kladno převzalo hlášení o požáru z linky 112 dne 15. 2. 2010 v 06:52 hodin a na místo události vyslalo profesionální hasiče z Hořovic s technikou CAS 32 T 815.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár vleku nákladní soupravy. Souprava byla plně naložená a v době před příjezdem JPO již řidič stačil zajet na parkoviště za benzínovou pumpou AGIP ve směru na Prahu. Spolu s několika řidiči ostatních kamionů se snažili hasit požár ručními hasicími přístroji. Zasahující hasiči nasadili jeden „C" proud se speciální proudnicí RAMBOJET na uhašení požáru podvozku vleku pomocí pyrocoolové patrony.

Požár byl zlikvidován asi po 15 minutách od začátku zásahu a místo požáru bylo průběžně měřeno bezkontaktním teploměrem. Po ochlazení místa požáru na bezpečnou teplotu se jednotka vrátila na svou základnu.

Lze konstatovat, že řidiči svým počínáním účinně zabránili rozšíření požáru na celou soupravu a pomohli uchránit značné hodnoty jak na soupravě nákladního vozu, tak i na samotném nákladu.

Výše škody a příčina požáru je v šetření HZS Středočeského kraje územní odbor Beroun.

 

Info: por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
HZS Středočeského kraje, ÚO Beroun

-wap-

Sdílet