Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

RSS – už vám na Požárech nic neunikne.

Možná vám neuniklo, že na horní liště před nedávnem přibylo další virtuální tlačítko s tajemným názvem RSS (RDF Site Summary).

Pomocí této vymoženosti vám už na Požárech neunikne jediný nový článek (bohužel se to netýká reakcí v diskusích). Pokud si stáhnete a nainstalujete některý z volně dostupných programů, které umožňují číst RSS zprávy, budete informováni, jakmile se na webu objeví nějaký nový článek. O tom, za jakou dobu to bude, si rozhodnete sami nastavením příslušného programu. Pokud jste v době uveřejnění byli zrovna offline, nic se neděje, program se na web podívá po startu PC automaticky (nebo po manuálním spuštění, přejete-li si) a upozorní vás na aktuality, které přibyly od vaší poslední návštěvy. Aktualizaci můžete zadat i manuálně po přípojení k síti. Já osobně používám program FeedReader (odkaz níže), který je ale v angličtině a má jednu podivnou vlastnost – pokud jej používáte při psaní příspěvků (třeba do diskusních fór), neumí napsat malé z, kterážto klávesa se používá pro funkci ZOOM (snad v další verzi…). Takže příspěvky musíte psát buď velkými písmeny, nebo používat jen velké Z J. Já jsem s touto vymožeností maximálně spokojen, momentálně mi to hlídá asi sedm webů každých pět minut, program mi startuje ihned po zapnutí PC, protože mám stálé připojení k internetu.

Technické podrobnosti o RSS v češtině najdete například na adrese http://www.pooh.cz/a.asp?…, obecné povídání o RSS a podrobný návod, jak nainstalovat program FeedReader najdete zase na http://www.mobilmania.cz/Zpravy/AR.asp?…. Zde najdete i odkazy na stažení, domovskou stránku FeedReaderu najdete na www.feedreader.com. Doporučuji každému!

Další programy pro čtení RSS zpráv najdete na oblíbených webech www.stahuj.cz, www.slunecnice.cz a dalších.

Pokud byste chtěli program s českou lokalizací (v češtině) RSSTracker, máte ho na http://www.stahuj.cz/…/rsstracker/, jedná se však o shareware (plnou verzi si musíte koupit). Obecné povídání o RSS a programu RSS Tracker je na http://www.rsstracker.forcom.cz/, mateřská stránka RSS Trackera je na http://www.forcom.cz. Všude tam najdete rovněž odkazy na stažení. Doporučuji též diskusní stránky, na kterých se o programu obvykle dozvíte mnoho užitečného – jsou zde: http://pandora.idnes.cz/…/rsstracker/ .

Přeji mnoho zdaru!

Pro Požáry.cz – ruská vlaštoffka
Sdílet