Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v zásobníku sušičky pilin v Bělkovicích-Lašťanech likvidovaly čtyři jednotky

Pomoc čtyř jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů si krátce před sedmou hodinou ranní 7. 1. 2020 vyžádal požár v zásobníků sušičky pilin v Bělkovicích-Lašťanech na Olomoucku.

Poté, co se zastavila technologie na bubnovém velkoobjemovém zásobníku, zahořely piliny a hrozilo rozšíření požáru v celém areálu.

Obsluha naštěstí včas přivolala pomoc prostřednictvím telefonického hovoru na linku tísňové pomoci HZS Olomoucké kraje.

Operační středisko k místu vyslalo profesionální jednotku stanice Šternberk, a to posádky dvou výjezdových vozidel. K místu ihned také zamířila místní dobrovolná jednotka Bělkovice-Lašťany, ale také nedaleké Bohuňovice a Dolany.

Hasiči po průzkumu velmi rychle lokalizovali zahoření uvnitř bubnového zásobníků, k rozšíření do dopravníkové cesty nedošlo. Pomocí termokamery průběžně situaci monitorovali. Co stojí za příčinou technické závady s následným požárem je aktuálně v šetření, bude nutné vyčkat příjezdu technika servisní společnosti.

Výše škody prozatím není vyčíslena. Celá situace se obešla bez zranění. Jednotky se zhruba po hodinovém zásahu postupně navracely zpět na své základny.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet