Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma HTS Jirny dodala dobrovolné jednotce obce Rapotín novou cisternovou automobilovou stříkačku MAN TGM

HTS Jirny s. r. o. ve spolupráci se zahraniční firmou F. H. U. Profis dodala obci Rapotín novou cisternovou automobilovou stříkačku CAS 30/3000-M2R na dvounápravovém podvozku MAN TGM 13.290 BB.

Slavnostní předání nového vozidla se konalo 21. prosince 2019 odpoledne za přítomnosti zastupitelů obce, zástupců obou firem a okolních spřátelených hasičských sborů.

Podvozek

Standardní hasičský podvozek o celkové hmotnosti 14 100 kg je poháněn 6válcovým motorem o výkonu 290 koní plnícím normu Euro 6. Osazen je pouze mechanickou manuální převodovkou ZF 9S-1310 OD.

Přední i zadní náprava je vybavena uzávěrkou diferenciálu a jednomontáží pneu Continental 365/85R20 HCS. Poháněna jsou standardně zadní kola, pohon předních je připojitelný.

Kabina vozidla je určena pro přepravu družstva 1+5.

V přední části vozidla je uchycen elektrický lanový naviják. Na levém boku je zásuvka pro dobíjení a pro doplňování tlakového vzduchu.

Nástavba

Šestiroletová nástavba je vyrobená z nerezové oceli a je doplněna kompozitními designovými prvky. V zadní části nechybí couvací kamera a oranžová sváděcí alej.

Uvnitř nástavby se nachází nádrž na vodu o objemu 3 000 litrů vody, čerpací zařízení o výkonu 3 000 litrů za minutu při tlaku 10 barů, vysokotlaká část o výkonu 250 litrů za minutu při tlaku 40 barů je připojena k 60metrové hadici na navijáku pro rychlý zásah.

Čerpadlo je ovládáno přes dotykový displej jak v prostoru čerpadla, tak i uvnitř kabiny.

Veškeré vnitřní a vnější osvětlení je provedeno LED diodami – včetně pneumatického teleskopického osvětlovacího stožáru. Výstražné a zvukové zařízení bylo dodáno v kombinaci modré a červené.

Sdílet