Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dodávek v Jinočanech způsobil nejméně třímilionovou škodu, příčinou byla technická závada

Ve středu 15. ledna krátce po půl jedenácté večer vyjelo pět jednotek hasičů k likvidaci požáru automobilů do Jinočan v okrese Praha-západ.

Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotku ze stanice Beroun a dobrovolné jednotky obcí Ořech, Rudná a Jinočany. V rámci mezikrajské výpomoci vyjela také profesionální jednotka HZS hl. m. Prahy ze stanice Smíchov.

Po příjezdu prvních jednotek na místo bylo zjištěno, že požár je v uzavřeném areálu, do kterého se hasiči dostali za pomoci žebříku. Následný průzkum ukázal, že hoří tři dodávky pod přístřeškem. Zasahující hasiči tak museli zdolat nejen požár, ale zároveň ochlazovat okolí, aby uchránili co nejvíce hodnot. Následně byl proveden násilný vstup do garáže objektu, protože bylo nutné za pomoci termokamery zkontrolovat stropní konstrukci.

Ve čtvrt na dvanáct nahlásil velitel zásahu lokalizaci, asi půl hodiny po půlnoci pak likvidaci. Hasičský vyšetřovatel na místě zjistil, že požárem byly poškozeny nejen tři dodávkové vozy, ale také fasáda budovy, část plechové střechy a elektrická výsuvná vrata.

Škoda byla předběžně stanovena na tři miliony korun, majetek ve stejné výši se hasičům podařilo uchránit. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na jednom ze zaparkovaných vozidel.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet