Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Pavliš a Hartmann dodává na trh vlastní hasicí hřeby z kvalitních materiálů

Společnost Pavliš a Hartmann představila nové hasicí útočné i obranné hřeby. Nová technika za použití kombinace obranných a útočných hřebů pomůže hasičům dostat oheň rychleji pod kontrolu.

Vzhledem k tomu, že nemusí otevřít dveře, okna nebo dělat díry ve střeše, zabrání nežádoucímu přísunu kyslíku, který by vedl ke zvýšení intenzity požáru. Hašení je účinné a rychlé díky atomizované mlze, která se dostane k nejteplejším částem ohně.

Hasicí hřeb je z kvalitní nerezové oceli. Odolný hrot má po obvodu 16 děr o průměru 1,9 mm a je opatřen kulovým uzávěrem a vtokovým hrdlem, které je osazeno spojkou D25 na tlak 40 barů.

Atomizované kapky zaručují odpaření téměř celého objemu vody. Čím více vody se odpaří tím rychlejší a účinnější je hašení.

Útočné hřeby můžete zakoupit přímo na e-shopu výrobce za cenu již od 12 040 korun.

Při použití hřebu v uzavřeném prostoru postačí předem vytvořit vhodným nástrojem otvor ve dveřích, okně, ve střeše a bez vstupu do hašeného prostoru vodní mlhou likvidovat požár. Toto je výhodné z hlediska bezpečnosti zasahujícího personálu a dále nedochází k přístupu vzduchu do požářiště.

Vzhledem k použití přibližně 70 litrů vody za minutu dochází k úplnému vypaření mlhoviny a tím se minimalizují druhotné škody na majetku.

Obranné hřeby můžete zakoupit přímo na e-shopu výrobce za cenu již od 12 040 korun.

Výrobce dodává hřeby ve dvou délkových provedeních – 55 cm a 150 cm. Hřeby mají hmotnost 1,5 a 2,6 kg a jsou z nerezové oceli. Maximální tlak je 40 barů.

Vzhledem k nízké spotřebě vody, pouze 70 litrů za minutu při tlaku 6 barů na trysce, snižuje vzniklé škody na majetku způsobené vodou.

Sdílet