Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu v Kostelci nad Orlicí byl popálen senior, skončil na popáleninovém centru v Praze

Dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci z výjezdové základny Rychnov nad Kněžnou spolu s lékařem 23. ledna 2020 v noci zasahovaly u požáru domu v Kostelci nad Orlicí. Záchranáři na místě ošetřili celkem tři zraněné.

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v patře rodinného domu v Rybářské ulici. Podle oznámení se měl v tu chvíli v prostorách nacházet jeden člověk. Osobu se podařilo hasičům zachránit, s popáleninami ji transportovali do požárem nezasažených prostor a předali ji do péče ZZS.

Lokalizace požáru byla oznámena do několika málo minut, hasiči zároveň odvětrávali objekt a odpojili jej od elektrického proudu. Jednotky pak spolupracovaly s vyšetřovatelem hasičů, vynášely z místnosti ohořelý nábytek, likvidace události byla oznámena v 01:16 hod.

Vyšetřovatel hasičů se nyní zabývá příčinou vzniku požáru, škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Hodnoty představující asi 2,7 milionu korun se podařilo hasičům uchránit. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí a Častolovice,

uvedla Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradec­kého kraje.

61letá žena spolu s 22letým mužem se nadýchali zplodin hoření a po základním ošetření je záchranáři převezli do nemocnice v Rychnově n/K k další léčbě. Hůře dopadl 94letý senior, který vedle nadýchání kouře utrpěl také popáleniny na více částech těla.

Po poskytnutí neodkladné přednemocniční péče a stabilizaci základních životních funkcí musel být převezen do popáleninového centra v Praze.

Bc. Ivo Novák
tiskový mluvčí
ZZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet