Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„„1st. Winter Rescue Challenge“ se uskuteční na přelomu ledna a února 2020 na výstavišti v Českých Budějovicích. V pavilonu Z

1st. Rescue Challenge je soutěž záchranných týmů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, která se bude konat 31. 1. – 1. 2. 2020 podle pravidel světové záchranářské organizace (WRO) a hodnotit jí bude mezinárodní tým rozhodčí se světovou akreditací.

Soutěž je díky své koncepci, termínu, a místu konání uvnitř výstavní haly v oblasti Střední Evropy jedinečná!

Maximální počet týmů je 16. Startovní listina byla naplněna prakticky okamžitě. Ve stávající dobu máme zaregistrované 4 týmy z České Republiky a 10 týmů z Rakouska.

Poslední dvě volná místa jsou stále k dispozici, uzavírka přihlášek bude 26. ledna.

Soutěžit budou šestičlenná soutěžní družstva, což je standard soutěží konajících se podle pravidel světové záchranářské organizace, a to v pokusu na 20 minut.

Každý z týmů si vylosuje předem připravený scénář, který bude skýtat 1–2 zdemolované vozy a uvnitř umístěného figuranta a bude představovat reálnou dopravní nehodu Úkolem soutěžního týmu bude co nejdříve a nejšetrněji vyprostit zraněnou osobu z havarovaného vo­zu.

Soutěžit se bude oba dva dny, kdy začátek soutěže je naplánovaný za předpokladu plného startovního pole na 10.00 hod v pátek 31. 1. 2020, soutěžní pokusy pak budou probíhat po celý den.

V rámci doprovodného programu se v pátek večer přímo v pavilonu Z uskuteční retro párty, na které se představí známe moderátorské duo Aleš Matoušek a Radek Hrdina z odpoledního jumpu na rádiu Kiss.

Sobotní soutěžní den odstartuje úderem deváté hodiny ranní.

Kromě soutěže samotné také připravujeme doprovodný program pro veřejnost, různé soutěže, workshopy se zaměřením na osvětu v bezpečnosti silničního provozu aj.

Vstup na akci bude na po celé dva dny vstup zdarma, vstupné se bude vybírat pouze na vybranou část doprovodného programu.

Sdílet