Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní automobil Volkswagen Crafter dorazil do Slavičína, s pořízením devítimístného automobilu pomohly dotace

Dne 7. prosince 2019 byl za účasti starosty města Slavičín, funkcionářů z OSH Zlín, starosty okrsku a členů JPO 2 Slavičín slavnostně předán nový dopravní automobil Volkwagen Crafter.

Dopravní automobil za bezmála 1,7 milionu korun byl pořízen s podporou účelové dotace Ministerstva vnitra ve výši 450 000 kč a Zlínského kraje ve výši 300 000 kč. Zbytek ceny doplatilo město Slavičín ze svého rozpočtu.

VW Crafter má naftový čtyřválec o výkonu 130 kW, se kterým splňuje emisní normu Euro 6. Crafter je vybaven nezávislým topením o výkonu 5 kW s dálkovým ovládáním a klimatizací v prostoru pro cestující, o přenos hnací síly se stará manuální převodovka. Vůz má zvýšenou střechu a díky tomu se v autě postaví osoba o výšce 185 cm.

Prostor kolem vozidla je osvětlen LED světly bílé barvy. Zásuvka Rettbox 230 V pro trvalé dobíjení akumulátorů je umístěna u dveří řidiče a po nastartování se automaticky odpojí.

V rámci dodávky byl vůz vybaven práškovým a sněhovým hasicím přístrojem, zdravotnickým batohem, vyprošťovacím nástrojem Hooligan, vytyčovací páskou, zdravotnickými rukavicemi, dvěma rozbíječi oken s řezáky pásů, výjezdovým tabletem Lenovo, kamerou pro záznam jízdy vozidla a dvěma svítilnami Survivor LED Atex do výbušného prostředí.

Dále dvěma ručními radiostanicemi Motorola a jednou analogovou vozidlovou radiostanicí Motorola a digitálním terminálem PEGAS Matra.

Vozidlo je zařazené do lehké hmotnostní třídy a je konstruováno pro smíšený provoz. Podvozek je dvounápravový s pohonem všech kol 4Motion. VW je vybaven tažným zařízením s maximální hmotností přípojného brzděného přívěsu 3 000 kg a 750 kg v případě nebrzděného.

Sedadla ve vozidle pro devět osob jsou rozdělena do tří řad za sebou čelem ve směru jízdy. Prostor pro osádku je přístupný posuvnými dveřmi na pravé straně, nákladový prostor pak zadními křídlovými dveřmi.

Sdílet