Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zbrojnice v Jiříkově prošla první částí rekonstrukce, opraveny byly garáže a zázemí hasičů

Dne 18. ledna 2020 byla v Jiříkově na Děčínsku slavnostně představena hasičská zbrojnice, která prošla první částí modernizace. Do města ve Šluknovském výběžku dorazili hasiči z okolních jednotek, včetně německých kolegů.

Po projevech všech hostů, včetně starosty města, došlo ke slavnostnímu přestřižení pásky a za zvuku sirén k otevření vrat hasičárny; pak si všichni přítomni prohlédli její útroby.

Rekonstrukce proběhla v přízemí, opravena byla garážová stání, zázemí hasičů v podobě šatny, dílny a koupelny. Nechybí ani malá kuchyňka.

Prostory byly zrekonstruovány kompletně, nové jsou podlahy, instalováno bylo také odsávání. Kromě nových skříněk v šatnách mají hasiči k dispozici sušáky i sušící skříň.

Do dnešního dne naši dobrovolní hasiči svoji činnost zajišťovali v nevyhovujících podmínkách. Při výjezdech se převlékali mezi hasičskými cisternami, neměli žádné sociální zázemí.

Proto se před zastupiteli objevilo rozhodnutí: rekonstrukce stávajících nevyhovujících prostor hasičské zbrojnice nebo výstavba nové zbrojnice? Ale co potom se stávající hasičskou zbrojnicí? Nakonec se zastupitelé rozhodli pro rekonstrukci.

Můžeme být pyšní na to, co se nám zde podařilo. Poděkování patří všem, kteří se na stavbě podíleli. Zastupitelům města, bez jejich rozhodnutí by se akce neuskutečnila. Členům rady města, která se pravidelně účastnila pracovních porad.

Nesmíme zapomenout na naše hasiče, kteří ochotně svoje zázemí měli v náhradních prostorech, bývalých uhelných skladů,

uvedl Michal Maják, starosta Jiříkova.

Následně došlo před hasičárnou k požehnání nového dopravního automobilu Mercedes-Benz Sprinter. Toto vozidlo bylo původně pořízeno pro potřeby klientů Domova „Srdce v dlaních“ – sociální služby Jiříkov (Domov důchodců Filipov).

Nebylo využívané, a tak bylo s příspěvkovou organizaci domluven převod na město pro potřeby hasičů.

Celková cena za první část rekonstrukce byla 10 731 700 Kč.

Sdílet