Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dřevěných palet a papírových kartónů zaměstnal hasiče v Táboře, museli prohledat přilehlé obchodní centrum

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor byly vyslány ve svém městě k ohlášenému požáru odpadu.

Hasiči na místě požáru zjistili, že se jedná o požár dřevěných palet a papírových kartonů vyskladněných na vykládací rampě ze zadní části obchodního centra Lužnice ve Světlogorské ulici.

Jednotka, která zásah vedla vzhledem k silnému zakouření v dýchací technice, požár na ploše přibližně 6 m2 zlikvidovala dvěma proudy. Současně s likvidací požáru byla vytvořena průzkumná skupina vybavena dýchací technikou, termokamerou a detektorem, jejíž úkolem byl průzkum prodejny textilu nacházející se nad požářištěm se zaměřením na případnou evakuaci osob a vyhledávání skrytých ohnisek požáru.

Uvnitř již nikdo nebyl, hasiči nenašli žádná skrytá ohniska. Po likvidaci požáru a průzkumu celého objektu hasiči odvětrali přetlakovou ventilací zakouřené schodiště, přirozenou cestou byly odvětrány prostory sousedící s rampou.

Do některých z nich museli hasiči vniknout násilně. V průběhu zásahu profesionálních hasičů se na místo dostavila táborská dobrovolná jednotka, kterou velitel zásahu ponechal na místě jako zálohu. Profesionální jednotka zásah ukončila okolo půl páté odpolední.

Sdílet