Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Rtyni v Podkrkonoší zasahovali hasiči u požáru v rodinném domě, vyhořela kotelna

Tři jednotky hasičů byly 31. ledna 2020 v 10:45 zalarmovány kvůli nahlášenému požáru rodinného domu v Bosenské ulici ve Rtyni v Podkrkonoší. Při příjezdu hasičů na místo události byl objekt zakouřený, plamenné hoření nebylo viditelné, jednotky prováděly průzkum domu se zavodněným proudem.

Během průzkumu hasiči v objektu nikoho neobjevili, byl už prázdný, ale předtím v něm byly dvě nezletilé osoby, které se stihly dostat samy ven. Děti zkontrolovala na místě zdravotnická záchranná služba, jedno z nich bylo pak v doprovodu rodiče z místa odvezeno.

Požárem byla zasažena kotelna domu, která vyhořela, poškozeny byly až mezistropní konstrukce. Kolem 11:30 měly jednotky požár pod kontrolou, těsně před 13. hodinou ohlásil velitel zásahu likvidaci.

Na požářiště se následně dostal vyšetřovatel hasičů, který si na pomoc povolal specialistu v oblasti elektro z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči. Místo bylo zadokumentováno, příčina vzniku požáru je stále předmětem vyšetřování.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 800 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec a Rtyně v Podkrkonoší.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet