Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Speciální technika z Ostravy zasahuje na dvou ucpaných místech Bruntálska

Vyprošťovací speciál MB Actros Bizon, automobilový jeřáb Demag/Terex a kontejnerová mobilní dílna se vydaly ve středu 5. 2. 2020 z domovské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) na pomoc hned dvěma uvízlým kamionům ve sněhu na silnici číslo 11 – prvnímu ve Václavově u Bruntálu a druhému přímo na okraji Bruntálu ve směru na Opavu.

Obě uvíznutí se obešla bez zranění, ale silnice I/11 byla na obou uvedených místech několik hodin zcela neprůjezdná. Silniční dopravu odkláněla (či dosud odklání) Policie ČR.

Ostravská technika nejprve přijela před středečním polednem do Václavova u Bruntálu. Hasiči museli před vyprošťováním kamionu, který se roztáhl do šířky celé dvouproudé silnice, zasypané sněhem. demontovat několik pruhů bočních svodidel, cca 10 metrů.

Spolupracovali zde hasiči z druhého výjezdu z bruntálské stanice HZS MSK. Ve 14:30 hodin se vyproštěný kamion podařilo nastartovat, ten bez cizí pomoci odjel a celá silnice byla zprůjezdněna.

Po vytažení kamionu přejíždějí ostravští profesionální hasiči do Bruntálu na „opavskou“ stranu, kde na ně čeká kamion, který skončil pravými koly v příkopu, hlavně tahač. Nedá se kolem něj bezpečně projet, protože hrozí nebezpečí převrácení a musí jej přidržovat hasičská vozidla. Ta jej nedokázala vytáhnout, kamion se při této snaze stále více nakláněl.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet