Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popadané stromy zaměstnaly hasiče v celém Libereckém kraji, řešili skoro 60 událostí

Výstraha, kterou včera vydal ČHMÚ pro území Libereckého kraje se vyplnila. Hasiči řešili od brzkých ranních hodin po celém kraji celkem 57 událostí.

Jednalo se zejména o popadané stromy a větve přes komunikaci, které bránily plynulému provozu. Za pomoci motorových pil je hasiči postupně všechny z komunikací odstranili. Na Liberecku se hasiči nezastavili již od samého rána, počet událostí se vyšplhal na sedmnáct.

Těžký sníh v kombinaci se silným větrem tam zapříčinil pád stromu a poničil pod ním zaparkované auto a plot, i zde hasiči za pomocí pily strom rozřezali a odstranili.

Ve Stráži nad Nisou hasiči likvidovali strom, který byl nebezpečně nakloněn nad komunikací a visel v telefonních kabelech. Ani na Jablonecku se hasiči nenudili. V Jiřetíně pod Bukovou spadlý strom částečně zasáhl i přilehlou garáž.

Během celého dne tam hasiči řešili celkem dvacet událostí, souvisejících s popadanými stromy. Ve Vysokém nad Jizerou došlo k dopravní nehodě sypačského vozu, který se vlivem dopravní nehody dostal mimo komunikaci, zde hasiči provedli protipožární opatření. Komunikace v místě události je prozatím nesjízdná.

Na Semilsku vyjeli hasiči celkem k sedmnácti událostem a na Českolipsku ke třem událostem. V posledních hodinách je situace v kraji již klidnější.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet