Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Praze 3 se propadla podlaha půdy, hasiči evakuovali obyvatele domu

Ve čtvrtek 6. 2. 2020 ve 23:18 hod byl na operační středisko hasičů ohlášen propad půdy bytového domu v ul. Krásova na pražském Žižkově. Na místo postupně vyjely jednotky z centrální, holešovické, strašnické a smíchovské stanice se speciálním vyprošťovacím kontejnerem vybaveným stabilizačním vybavením a chemická služba z Petřin.

Společně s PČR byla zahájena evakuace celého domu (14 osob včetně jednoho dítěte), odpojení od přívodu plynu a byl vyžádán evakuační autobus, který poskytla jednotka SDH Řeporyje.

Po evakuaci osob byl proveden průzkum střechy pomocí výškové techniky a sklepa za asistence pracovníka plynárenské pohotovosti.

Prvotní informace o výbuchu plynového kotle se nepotvrdila, propad byl způsoben přetížením konstrukce. Nikdo nebyl zraněn, ale na místě příslušníci HZS hl. m. Prahy poskytli obyvatelům psychologickou­ pomoc.

Po konzultaci se statikem byla odlehčena a odstraněna část stropní konstrukce a v dýchací technice odklizeny sutiny. Poté byl obyvatelům umožněn vstup zpět do objektu.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet