Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru garáže shořela dvě auta

Dvě vozidla zničil včera před půlnocí požár garáže rodinného domu v Březové ulici v Brně-Jundrově. Jeho likvidace zaměstnala čtyři jednotky hasičů.

Dvě vozidla zničil včera před půlnocí požár garáže rodinného domu v Březové ulici v Brně-Jundrově. Jeho likvidace zaměstnala čtyři jednotky hasičů.

Na hustý dým vycházející z garáže upozornil spící obyvatele domu štěkající pes. Majitel domu s rodinou stačil uniknout na ulici, pes se udusil zplodinami hoření. Požár byl hasičům ohlášen ve 23.02 hodin, krajské operační a informační středisko HZSA na místo vyslalo čtyři jednotky – profesionální jednotky ze stanic v Bauerově, Lidické a Hrázní ulici a místní dobrovolnou jednotku z Brna-Jundrova.

Oheň zachvátil celou garáž a domácí dílnu na ploše zhruba 9,5 krát 8 metrů se dvěma zaparkovanými vozidly Hyunday Santa Fe a Suzuki Swift, hustý kouř se rozšířil také do celého rodinného domu. Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích proti plamenům nasadili tři vodní proudy. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 23.27 hodin. Dohašování hořících aut a materiálu v garáži a vyhledávání skrytých ohnisek, při kterém bylo nutné strhnout část sádrokartonových obkladů stropu, hasiči ukončili 15 minut po půlnoci. Garáž i zakouřený dům pak přetlakovými ventilátory i otevřenými okny hasiči odvětrali.

Oheň zničil obě zaparkovaná vozidla a silně poškodil celou garáž, zplodiny hoření zasáhly prakticky všechny prostory rodinného domu. Příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé HZS Jihomoravského kraje ve spolupráci se experty Policie ČR. Celkovou škodu na zničených autech, stavební části garáže a zařízení domu vyšetřovatelé předběžně odhadli na tři miliony korun.
 

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-wap-

Sdílet