Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž záchranných týmů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel Winter Rescue Challenge se konala v Českých Budějovicích

Ve dnech 31.1. – 1. 2. 2020 se konala na výstavišti v Českých Budějovicích 1st Winter Rescue Challenge, soutěž záchranných týmů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, která je součástí programu Czech Rescue Challenge 2020.

Mezinárodní soutěže se zúčastnilo celkem 14 týmů z České republiky a Rakouska a hodnotil jí mezinárodní sbor rozhodčí z Německa, Rakouska, Lucemburska podle pravidel světové záchranářské organizace WRO.

Generálním partnerem soutěže byl výrobní závod Holmatro Netherlands – Rescue Equipment Holandsko, který poskytl kompletní technické vybavení pro zásah. Týmy soutěžily v základním početním stavu tedy 5+1 v 20 minutovém Standard.

Scénáře dopravních nehod vycházely z reálných situací. Po ukončení soutěžního pokusu následoval 30 minutový debrífink družstva s rozhodčími.

Záměrem celé soutěže byla nejen soutěž jako taková a motivace k nejlepším výkonům, ale zároveň forma vzdělání a nabití dalších zkušeností, a to díky rozsáhlým dialogům rozhodčích s družstvy, důsledný rozbor zásahu a upozornění na případné chyby.

I z tohoto důvodu se vyhlašoval pouze nejlepší tým, nejlepší velitel družstva, nejlepší medik a nejlepší obsluha nářadí.

Jako nejlepší obsluha nářadí byli s celkovým počtem 199 bodů vyhlášeni střihači z SDH Votice, nejlepší medik Markus Paarhammer z TRT FF Oberwang s celkovým hodnocením 259 bodů v oblasti předlékařské pomoci. Nejlepším velitelem s nejvyšším počtem 259 bodů v oblasti taktiky se stal Albert Ziegler z TRT FF Inzing.

Vítězem 1st Winter Rescue Challenge pro rok 2020 se stal záchranný tým TRT FF Oberwang, který ve třech hodnocených kategoriích technika zásahu, taktika zásahu a poskytování předlékařské pomoci získal 671 bodů.

Dalším kolem Czech Rescue Challenge 2020 je X. ročník soutěže MMČR – VZOHV, který se uskuteční 12.-14. Června v Milevsku.

Sdílet