Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zlínští krajští vyšetřovatelé příčin požáru mají nový speciální automobil Nissan Navara

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje pořídil pro potřeby krajského vyšetřovatele příčin požárů nový speciální automobil Nissan Navara. Za 849 900 korun včetně DPH ho dodala firma Unicars CZ.

Nissan Navara o rozvoru náprav 3 150 mm je osazen naftovým přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,3 litru a výkonu 120 kW. Spřažen je s manuálně řazenou šestistupňovou převodovkou. Motor je pro šetrnější jízdu v terénu chráněn spodním krytem, splňuje emisní normu Euro 6.

Rám vozu je žebřinový; přední náprava má dvojité nezávislé zavěšení, zadní je víceprvková se stabilizátory.

Pro spojení slouží digitální terminál TPM 700. Komfort osádky zvyšuje klimatizace. Pro jízdu v terénu nechybí asistent pro sjíždění svahů.

Za předními sedadly najdeme dvojici dobíjecích úchytů pro ruční svítilny Survivor, za sedadlem řidiče je hliníkový kufr s dokumentací pro ZPP.

Světelné a zvukové výstražné zařízení je červenomodré barvy, střešní rampu doplňují záblesková LED světla v masce vozu a v zadní části nástavby.

Hardtop ložné plochy automobilu je tovární, vůz dorazil od výrobce rovněž s výsuvným platem na ložné ploše Nissanu.

Úložný prostor je přístupný zezadu výklopnými dveřmi. Většina příslušenství je umístěna v plastových přepravkách s víky.

Mimo jiné v přepravkách najdeme dvojici zásahových oděvů včetně přileb a obuvi, dýchací přístroj, přenosné LED světlomety, ruční hasicí přístroje, lékárničku či sady a prostředky pro odběry vzorků na místě požáru.

Nechybí ani vybavení pro základní hygienu vyšetřovatele na místě události, tedy kanystr s vodou, tekuté mýdlo či ubrousky.

Celková hmotnost automobilu je 3 250 kg. Nissan je dlouhý 5 330 mm, široký 2 085 mm a vysoký 1 900 mm. Přední nájezdový úhel je 31 °, zadní 29 °. Světlá výška je 207 mm.

Sdílet