Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prohasic.cz: Rolety, osvětlení, šuplíky a úchyty v německé kvalitě, s českými kořeny

Do současné doby nebyla v České republice možnost snadno zakoupit vybavení a doplňky pro hasičská vozidla, jako jsou hliníkové rolety, náhradní díly k nim, osvětlení okolí i vnitřku vozidla nebo úchyty a šuplíky na vybavení.

Objednání těchto komponent byl dodnes velký problém, zejména z hlediska zdlouhavého shánění, poptávání a naceňování, protože toto zboží doposud nebylo u prodejců veřejně a bylo dostupné pouze na poptávku.

Proto jsme se v e-shopu Prohasic.cz rozhodli tuto situaci řešit. Oslovili jsme proto německou firmu LDR – Rolltechnik GmbH & Co. KG, která je dodavatelem rolet i dalšího sortimentu tuzemským i zahraničním nástavbářům, abychom zjistili možnosti ohledně prodeje jejich výrobků.

Po prvním průzkumu jejich portfolia na veletrhu Florian Messe Dresden jsme začali jednat přímo s majitelem firmy, panem Ludwigem Dostálkem, který k našemu velkému překvapení mluví perfektně česky, protože jak jeho příjmení napovídá, je původem z České republiky.

Dostalo se nám pozvání do jeho továrny, a zpětně musíme říci, že jsme z této návštěvy opravdu nadšení. Díky tomu jsme poznali vše, co obnáší výroba rolet a osvětlení v takovéto kvalitě.

Firma sídlí v moderní hale v bavorském městysi Arnstorf, kde probíhá jak kompletní výroba, expedice a řízení firmy, tak i vývoj LED osvětlení, včetně dlouhodobých zkoušek v klimatické komoře a dalších zařízeních.

V LDR – Rolltechnik je dbáno na maximální kvalitu produktů, kdy například hliníkové profily používané k výrobě rolet jsou při příjmu do výroby rozbaleny, očištěny, zkontrolovány a polepeny pro tuto firmu typickou modrou ochranou folií, která na roletách zůstane až do namontování na vozidlo, aby se zamezilo poškození povrchu. Teprve po tomto procesu může hliníkový profil vstoupit do výroby.

Každá roleta je zde zakázkovou výrobou a dělá se až po objednání, na konkrétní automobil. Je také opatřena výrobním číslem, díky kterému je v případě problému snadno dohledatelná historie výroby včetně pracovníka či pracovnice, kteří se na výrobě podíleli, což pomáhá k snadnému doobjednání potřebných dílů bez nutnosti něco měřit či fotit.

Výroba jedné rolety trvá od 2 do 3 týdnů od objednání.

Rolety

Hlavním produktem firmy jsou špičkové rolety na míru konkrétního vozu. Ty jsou k zakoupení ve variantách s podélným madlem, středovým madlem, osvětlením v okapnicích.

Opravný set na rolety

Jedním ze zajímavých produktů je také opravný set na rolety. Jde o výměnnou spodní lamelu rolety s podélným madlem a zámkem, která se, jak většina hasičů dobře ví, často zadrhává, zasekává, či sama při jízdě otevírá.

Velikou výhodou tohoto opravného setu je možnost montáže svépomocí a tím ušetření peněz bez ztráty záruky.

Toto řešení roletě prodlužuje životnost o mnoho let. Výměna spodní lamely je poměrně jednoduchou záležitostí, kterou zvládnete na každé zbrojnici.

LED osvětlení

Co se týče výroby LED osvětlení, je ještě jednou nutno zmínit, že si firma vše vyvíjí a testuje sama. Komponenty v nejvyšší kvalitě od firem Osram a Samsung se v bezprašném prostředí pájí a montují do nejrůznějších profilů.

Následně je robot zalévá polyuretanem tak, aby byly plně chráněny, světlo bylo perfektně rozptýleno a vše bylo bezpečné a snadno omyvatelné.

Zajímavost: Vše před montáží prochází sušením a čištěním pomocí plasmy.

Hotové osvětlení následně 8 hodin svítí na testovací stěně, takže každý produkt, který se Vám dostane do ruky, je již otestován.

Firma zároveň osvětlení testuje při zatížení v extrémních teplotách v dynamické klimatické komoře, kdy jde z –40° C na + 70° C a tento proces opakuje 1000–1300×.

Rozdíl mezi starým a novým osvětlením na automobilu z roku 1995

Šuplíky a upevnění materiálu

Mezi další produkty firmy patří vyklápěcí šuplíky pro uložení hasičského vybavení v automobilech. Firma se cíleně vyhýbá pojezdům a volí raději robustnější a lépe přístupné řešení pomocí pojezdových koleček.

Samozřejmostí je spousta úchytů pro bezpečné a pohodlné zajištění materiálu, tak aby o sebe nenarážel, neblokoval rolety či neporanil hasiče.

Veškeré produkty naleznete na webu www.prohasic.cz v sekci Vybavení a modernizace vozidel, a to včetně automatických odpojovačů dobíjení vozů, popruhů k upevnění vybavení, majáků a dalších komponent pro opravy a modernizace vozidel.

V případě poptávky nás kontaktujte na info@prohasic.cz nebo telefonu 777 429 398.

komerční prezentace
Sdílet