Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranná akce a pátrání po dvou osobách

Po ohlášení policií České republiky vyjelo pět jednotek požární ochrany na záchranu dvou osob, které spadly do řeky Ohře.

Po ohlášení policií České republiky vyjelo pět jednotek požární ochrany na záchranu dvou osob, které spadly do řeky Ohře.

K události došlo v pondělí 1. března po poledni U Solivárny v Karlových Varech. Podle očitých svědků se jeden muž a jedna žena hádali a pošťuchovali na břehu řeky, až do ní spadli. Silný proud je okamžitě strhnul a unášel daleko od břehů. Na záchranou akci vyjeli profesionální hasiči z Karlových Varů a dobrovolní hasiči ze Staré Role, Tašovic, Ostrova a Kyselky.

Záchranáři prohledávali oba břehy řeky od Karlových Varů až po Radošov. Policie povolala na pomoc pátrací vrtulník s termokamerou. Hasiči na člunech prohledávali vodní hladinu u břehů, které nešly prozkoumat z pevniny. Až do 16. hodiny se nepodařilo nikoho najít a jednotky se začaly vracet na své základny.

Po 16. hodině oznámil náhodný kolemjdoucí, že na Radošovském jezu viděl lidské tělo. K místu se okamžitě přesunula jednotka SDH Kyselka a HZS Karlovy Vary. Společně s policií prohledali část řeky od Radošova po Vojkovice a zpět na Karlovy Vary. Nález těla se nepotvrdil a akce byla ukončena. Poslední jednotka hasičů dorazila na základnu před 19. hodinou. Událost a případné další pátrací akce zůstávají v kompetenci policie České republiky.


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-kaw- 

Sdílet