Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátrání po pohřešované dívence na Jesenicku má smutný konec, byla nalezena bez známek života

Několik desítek profesionálních a dobrovolných hasičů se během posledních hodin zapojilo do náročné pátrací akce na Jesenicku. Postupně k místu události dorazili specialisté lezeckých skupin, komunikačních technologií i několik hasičských kynologů z různých míst v rámci mezikrajských pomocí.

Celý zásah byl pod koordinací složek Policie ČR, profesionální i dobrovolné jednotky rozdělené do pátracích skupin pak několik hodin v terénu plnily dílčí úkoly. Do záchranné pátrací akce se zapojila i velká skupina místních dobrovolníků, svou roli zde sehrála, a i výměna informací díky moderním novým médiím na sociální síti.

Jednotky hasičů v rámci určených sektorů prováděly důkladnou vizuální kontrolu terénu. Pro podporu komunikační a datové sítě na místo dorazil z Olomouce i speciální spojový automobil. Ihned v prvotní fází k místu také vyrazila speciální lezecká skupina z Olomouce.

V návazných požadavcích pak kynologové z krajů Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského. Během nočních hodin byla také do hotovosti uvedena potápěčská skupina ze stanice v Olomouci s dojezdem k místu v ranních hodinách.

V rámci přeshraniční spolupráce s kolegy v Polsku proběhla součinnost v rámci výměny informací a spolupráci při případné pátrací akci na jejich území i možnosti využití sil a prostředků na našem území.

Bohužel vše má smutný konec pohřešovaná dívenka byla v brzkých ranních hodinách nalezena bez známek života. Veškeré další okolnosti a informace k této tragické události sděluje pouze Policie ČR.

Poděkování za nejen fyzicky náročný zásah patří do řad dobrovolných jednotek hasičů, kolegů profesionálů a také především všem ostatním složkám a zapojené široké veřejnosti a místních občanů Zlatých Hor. Na místo neštěstí byl také vyslán psycholog HZS Olomouckého kraje.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet