Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Zlíně, v místní části Chlum, zasahovali hasiči u požáru domu. Zachránili jeho obyvatele

Dramatické chvilky zažili dne 27. února 2020 krátce po šesté hodině ranní hasiči zasahující ve Zlíně v místní části Chlum, kde došlo k požáru rodinného domu, ve kterém se nacházel jeho obyvatel.

K hlášenému požáru krajské operační středisko vyslalo profesionální hasiče ze stanic Zlín a Otrokovice, hasiče statutárního města Zlína a dobrovolnou jednotku z nedaleké Lhotky. Ihned po příjezdu na místo hasiči s pomocí státní policie otevřeli zamčené vstupní dveře a hasiči v dýchací technice vstoupili do zakouřeného domu hledat jeho majitele.

Naštěstí muže během pár okamžiků našli a vynesli z domu ven. S přivolanými záchranáři poskytli hasiči muži první pomoc a poté jej naložili do sanitky. Zdravotnická záchranná služba intoxikovaného muže odvezla do nemocnice.

Hasiči požár, který vznikl v prostoru kuchyně, uhasili jedním proudem hasební vody. Požár se naštěstí nerozšířil do dalších místností. Následně hasiči provedli přirozené odvětrání otevřenými okny. Nakonec zkontrolovali zasaženou místnost a blízké okolí termokamerou.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet