Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kladenští hasiči likvidovali požár ve Švermově

V úterý 3. března 2010 krátce po poledni byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár nízké budovy v Kladně – Švermově. Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami a vyšetřovatelem po­žárů

V úterý 3. března 2010 krátce po poledni byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár nízké budovy v Kladně – Švermově. Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami a vyšetřovatelem požárů.

Současně na místo vyjela i posilová jednotka dobrovolných hasičů ze Pcher. Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár přístavku o rozměrech cca 3×6m. Uvnitř budovy bylo uskladněno dřevo a nářadí. Zásahová jednotka hasičů rozvinula dopravní vedení, od kterého byl nasazen jeden útočný proud C a za pomocí dýchací techniky zahájila hasební práce.

Po několika minutách dostali hasiči požár pod kontrolu. Rychlým zásahem hasičů se požár nerozšířil na vedlejší budovu. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně hra dětí.


nstržm. Lukáš Vejvar


-swo-

Sdílet