Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou aut omezila dopravu u radnice Ostrava-Jih, jedno skončilo na střeše

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly ve čtvrtek 5. 3. 2020 přes poledne u nehody dvou osobních automobilů Škoda Octavia a Dacia Logan, které se střetly na rušné světelné křižovatce u radnice v ostravské části Jih.

Přestože Dacia skončila na střeše, oba řidiči vyvázli bez zranění. Dacii přijel postavit na kola vyprošťovací speciál Tatra Omars ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh.

Nehoda se stala kolem 11. hodiny. Na křižovatku Plzeňské a Horní ulice přijely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Jih a Zábřeh, odtud zmíněný Omars.

Octavia bez větších škrábanců skončila na nedalekém parkovišti, dacia na střeše bránila průjezdu v jednom ze dvou pruhů, ale křižovatka byla vesměs průjezdná – s větší opatrností. Dopravu zde řídila Policie ČR.

Hasiči zabezpečili dacii před případným požárem a pak ji postavili na kola na okraj silnice pomocí hydraulické ruky Omarse a po úklidu místa nehody ji předali Policii ČR. Nezaznamenali žádný únik provozních kapalin. I během zásahu byl jeden pruh ve směru na Vítkovice prakticky stále průjezdný.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet