Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Smečně mají hasiči zrepasovanou Tatru 815, starší sestra odjela do skanzenu

Firma ZEKA CZ ze Slavičína dodala městu Smečnu repasovanou cisternovou automobilovou stříkačku CAS 32/9800/0 – S3R na podvozku Tatra 815.

Slavnostní předání JSDH Smečno proběhlo 1. března 2020 před hasičskou zbrojnicí. Zahájení provedla paní starostka po boku hasičů z výjezdové jednotky. Jako první proběhlo rozloučení s Tatrou 148, která projela směrem ke svému novému domovu – Vojenskému skanzenu ve Smečně.

Následovalo slavnostní představení repasované cisterny a křest místním farářem. Nakonec měli všichni možnost si automobil detailně prohlédnout a vznést na přítomné hasiče dotazy.

Podvozek, kabina, motor

Automobil je postaven na podvozku Tatra 815 s atmosférickým dvanáctiválcem o objemu 19 000 cm3 a desetistupňovou převodovkou.

Kabina je čtyřmístná, vybavená mimo jiné výjezdovým tabletem, ručními svítilnami a radiostanicí, včetně externího reproduktoru.

Vozidlo je v přední části osazeno pevnou asanační lištou.

Vybavení nástavby

V pravé přední roletě jsou umístěny tři dýchací přístroje Dräger včetně dvou náhradních tlakových lahví, elektrocentrála a plovoucí čerpadlo.

V levé přední roletě jsou uloženy hasicí přístroje dle vyhlášky, motorová pila včetně příslušenství, sekyry, lékařský batoh a 6 boxů na různé prostředky, jako jsou vazáky hadic apod.

Vpravo vzadu najdeme zařízení pro rychlý zásah s délkou hadice 60 metrů, přiměšovač, hydrantový nástavec, klíč na nadzemní i podzemní hydrant.

Vlevo vzadu pak hadice B a C a proudnice kombinované.

Na vrchní části nástavby je manuální osvětlovací stožár, hliníkový box s vestavěným LED osvětlením, páteřní deska, ženijní nářadí, nastavovací žebříky, savice a trhací hák.

Nad každou roletou je nainstalována LED osvětlovací okapnice.

Vozidlo bylo pořízeno z prostředků města Smečna.

Sdílet