Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě se srazil kamion s autobusem na CNG, ten se převrátil na bok

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v noci ze čtvrtka na pátek 13. 3. 2020 u nehody linkového autobusu a kamionu v Ostravě-Porubě na křižovatce Opavské ulice a ulice 17. listopadu, která si vyžádala méně závažná zranění řidiče autobusu a jeho jediné cestující.

Autobus skončil na levém boku, hasiči jej dostali zpět na kola pomocí vyproš­ťovacího speciálu Bizona a velkých zvedacích nafukovacích vaků.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno po čtvrteční 23. hodině. Do Poruby vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Porubě a Zábřehu, odtud mj. vyprošťovací speciál MB Actros Bizon.

Autobus na pohon zemním plynem (CNG) ležel na levém boku v Opavské ulici směrem do centra města, kde se nedalo projet, kamion stál na kolech. Hasiči využili při opatrném zvedání autobusu silné navijáky Bizona a velké nafukovací zvedací vaky. Pak jej odtáhli asi 1,5 km do depa Dopravního podniku Ostrava. Také uklidili místo nehody.

Na silnici neunikly žádné provozní kapaliny. Autobus poničil dva sloupy s dopravními značkami a semafory. Tramvajová doprava byla obnovena asi za 20 minut.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet