Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody v pátek a v sobotu v Karlovarském kra­ji

V uplynulém víkendu se bouralo jen v pátek a v sobotu, šlo o celkem osm dopravních nehod, u kterých pomáhali hasiči Karlovarského kraje, z toho šest se jich stalo na Chebsku a dvě na Karlovarsku.

V uplynulém víkendu se bouralo jen v pátek a v sobotu, šlo o celkem osm dopravních nehod, u kterých pomáhali hasiči Karlovarského kraje, z toho šest se jich stalo na Chebsku a dvě na Karlovarsku.

Nejtragičtější byla železniční dopravní nehoda, kdy vlak srazil osobu kousek od železničního přejezdu v Ostrově na Karlovarsku. Jednalo se o starší ženu, která na místě podlehla velmi vážným zraněním. U nehody zasahovali profesionální hasiči z Karlových Varů, dobrovolní hasiči z Ostrova a podnikový hasiči SŽDC. K události došlo v pátek po půl jedné odpoledne a provoz na trati, kde jezdí i mezinárodní rychlíky, byl zastaven. Znovuobnovení dopravy hlásili drážní hasiči před půl třetí odpoledne. V minulém týdnu šlo už o třetí úmrtí osoby sražené vlakem na tratích v Karlovarském kraji.

Druhá nehoda na Karlovarsku se stala v sobotu, krátce po třetí hodině ráno, na silnici I/6 kousek za Karlovými Vary ve směru na Prahu. Došlo zde ke střetu dvou osobních aut. Na místě byly dvě zraněné osoby. Profesionální hasiči z Karlových Varů se u nehody postarali o protipožární zabezpečení havarovaných vozidel. Poskytli předlékařskou pomoc zraněným osobám a po asistenci odtahové službě provedli úklid po dopravní nehodě.

Profesionální hasiči z Mariánských Lázní a dobrovolní hasiči z Teplé asistovali u dopravní nehody jednoho osobního vozidla Škoda Octavie v pátek odpoledne u obce Horní Kramolín. Událost byla původně hlášena jako vyproštění osob, ale v době příjezdu jednotek požární ochrany byl řidič mimo havarované vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby. Nikdo další v autě necestoval. Hasiči se na místě postarali o protipožární zabezpečení vozu. Mariánskolázeňští hasiči se vrátili zpět na základnu. Tepelští hasiči zůstali u nehody a po asistenci odtahové službě se postarali o úklid po dopravní nehodě.

O vyproštění dvou osob se postarali profesionální hasiči z Chebu, kteří vyjeli k dopravní nehodě kamionu. Událost se stala v sobotu po třetí hodině ráno na silnici I/6 u Černého Mlýna. Za profesionálními hasiči vyjeli i dobrovolní hasiči z Kynšperka nad Ohří. Nákladní vůz ležel na boku v příkopu a v kabině zůstali zaklíněni dva lidé. Hasiči je vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Poté se obě jednotky vrátily na své základny.

Všechny zmiňované nehody jsou v šetření policie České republiky.



prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-swo-

Sdílet