Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící sklep se dřevem v Bystřici pod Hostýnem nemile překvapil majitele, škoda je 300 tisíc korun

Dne 21. března 2020 ve čtyři hodiny odpoledne byli hasiči vysláni do Bystřice pod Hostýnem, místní části Rychlov na ulici Družstevní k hlášenému požáru kotelny rodinného domu.

Na místo zásahu byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem a jednotky dobrovolných hasičů z Bystřice, Chvalčova a Rychlova.

V době příjezdu jednotek již byly vně objektu všechny osoby, které se předtím nacházely uvnitř. Naštěstí neutrpěly žádné zranění. Hasiči ihned nasadili vysokotlaký proud sklepním oknem a poté C proud skrz dům. Zásah komplikoval hustý kouř, který způsobilo zateplení stropu sklepních místností polystyrenem.

V průběhu zásahu bylo upřesněno, že k požáru došlo v místnosti přiléhající ke kotelně, kde bylo až po strop uskladněno dřevo na topení. Po likvidaci požáru byly prostory přetlakově odvětrány.

Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů, který spolu s majitelem domu vyčíslil škodu na tři sta tisíc korun. Zásahem hasičů byly uchráněny přibližně čtyři miliony korun. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet