Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při nočním požáru dřevěné stodoly ve Vilémově, plameny napáchaly škodu za půl milionu

Jednotky ve druhém stupni požárního poplachu vyjížděly v sobotu 4. dubna 2020 ráno do Vilémova na Olomoucku. Požár byl nahlášen ve 3.33 na krajské informační a operační středisko jako požár pergoly.

Ihned byly na místo vyslány jednotky v prvním stupni poplachu. Ty po příjezdu na místo události a průzkumu zjistily, že hoří dřevěné hospodářské stavení s uskladněnými zemědělskými stroji a oheň se rozšířil i na přilehlou stodolu.

Jelikož se objekty nacházely uprostřed vsi v zástavbě rodinných domů, vyhlásili operační důstojníci druhý stupeň poplachu a na místo vyjely další jednotky. Požár jsme hasili 5 útočnými proudy a zároveň jsme ochlazovali okolní stavby tak, aby se oheň dále nešířil. Po 4. hodině jsme dostali plameny pod kontrolu. Pro zvýšení hasebního efektu vody bylo použito i smáčedlo. Pomocí termokamery jsme vyhledávali skrytá ohniska hoření a dohašovali je. Před půl 6 byl požár zlikvidován.

Škodu předběžně odhadujeme na půl milionu korun. Příčinu nyní vyšetřujeme. Při požáru se nikdo nezranil.

Na místo vyjelo 9 jednotek, a to profesionální hasiči z Litovle a Konice a jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Senice na Hané, Náměště na Hané, Vilémova, Choliny, Hvozdu, Slavětína a Bouzova.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet