Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička s autem po srázu sjela do řeky

Řidička vozidla Škoda Favorit dnes ráno z kluzké silnice Adamov – Bílovice nad Svitavou sjela do řeky. Vozidlo u léčebny dlouhodobě nemocných v Babicích na zledovatělé vozovce sjelo z několikametrového srázu a skončilo na kolech na kraji koryta Svitavy.

Řidička vozidla Škoda Favorit dnes ráno z kluzké silnice Adamov – Bílovice nad Svitavou sjela do řeky.

Vozidlo u léčebny dlouhodobě nemocných v Babicích na zledovatělé vozovce sjelo z několikametrového srázu a skončilo na kolech na kraji koryta Svitavy. Pětačtyřicetiletá řidička auta byla zraněna, z vozu ji před příjezdem záchranářů vytáhli pracovníci babické léčebny..

Nehoda byla hasičům ohlášena v 7.16 hodin. Na místo vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici v Brně, v níž bylo i družstvo hasičů – lezců se specializací k záchraně osob z výšek a hloubek se člunem. Při jejím příjezdu byla řidička již v péči zdravotníků, kteří ženu převezli do nemocnice v Brně.

Hasiči v neoprénových oblecích udělali průzkum vozidla ve vodě. Uvnitř auta nikoho nenašli, průzkum vyloučil únik provozních kapalin do řeky. Silnici z Bílovic do Adamova policisté po dobu šetření a odstraňování následků nehody uzavřeli.

Po zadokumentování nehody hasič v neoprénovém obleku na vozidlo na kraji řeky upevnil textilní vazáky a auto bylo pomocí jeřábu vyprošťovacího automobilu vytaženo zptě na silnici. Hasiči auto pomohli naložit k odtahu. Krátce po 10. hodině policisté silnici Bílovice – Adamov opět otevřeli.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-kow-

Sdílet