Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Premiéra instruktorů Hasíka na Hořovicku

Preventivně výchovná činnost na základních školách v okrese Beroun dle programu Hasík probíhá už od roku 2006, kdy přednáškovou činnost zajišťovala pouze jedna dvojice instruktorů Jaroslava a Hynek Černých. Letos v únoru se uskutečnil ve školícím zařízení Kamenice pilotní kurz pro nové instruktory ze Středočeského kraje

Preventivně výchovná činnost na základních školách v okrese Beroun dle programu Hasík probíhá už od roku 2006, kdy přednáškovou činnost zajišťovala pouze jedna dvojice instruktorů Jaroslava a Hynek Černých. Letos v únoru se uskutečnil ve školícím zařízení Kamenice pilotní kurz pro nové instruktory ze Středočeského kraje. Územní odbor Beroun byl zastoupen třemi dvojicemi z řad příslušníků ze stanice Hořovice, členů SDH Komárov a Žebrák.

Ve čtvrtek 12. března zahájila svoji činnost dvojice instruktorů Pavel Zálešák a Pavla Jakoubková na Základní škole v Zaječově a zároveň dvojice Jindřich Pacák a Lucie Perglerová na Základní škole TGM v Komárově. Petr Beránek a Jan Douša z SDH Žebrák navštíví místní základní školu v příštím týdnu.

Při úspěšné premiéře instruktorů asistoval i velký plyšový dráček Hasík, který pomáhá při komunikaci s dětmi.

Bližší informace o preventivně výchovné činnosti na www.hasik.cz

Text a foto: Hynek Černý, HZS Středočeského kraje, stanice Beroun 

-kow-

Sdílet