Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za dva miliony korun způsobil požár střechy rodinného domu s autoservisem ve Studénce, na místě zasahovalo osm hasičských jednotek

Osm hasičských jednotek zasahovalo ve středu 8. dubna 2020 odpoledne u rozsáhlého požáru střechy rodinného domu s autoservisem ve Studénce na Novojičínsku.

Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut před šestnáctou hodinou. Operační středisko na místo vyslalo postupně osm hasičských jednotek – profesionální ze stanic HZS MSK v Bílovci, Novém Jičíně a z Letiště Leoše Janáčka Ostrava a dobrovolné hasiče ze Studénky, Bílovce, Příbora, Petřvaldu a Tísku.

Už po příjezdu prvních jednotek na místo události šlehaly ze střechy objektu plameny. Zásah byl rozdělen na dva bojové úseky a v prvotní fázi bylo nasazeno pět vodních proudů – jak na samotné hašení, tak na ochranu před dalším šířením.

Při průzkumu bojem uvnitř objektu v silně zakouřeném prostředí byli lehce zraněni dva příslušníci HZS Moravskoslezského kraje, utrpěli pohmožděniny. O oba se postarali přivolaní zdravotníci.

Požár byl lokalizován krátce po sedmnácté hodině. Zasahující jednotky musely rozebrat většinu požárem zasažené střechy, aby se dostaly na všechna skrytá ohniska a vyloučily další možné šíření. Pomáhaly jim s tím termokamery i výšková technika.

Celková likvidace zabrala další dvě hodiny, deset minut po devatenácté hodině zůstala na místě již jen místní dobrovolná jednotka, která až do půlnoci kontrolovala požářiště.

Vyšetřovatel hasičů stanovil předběžnou škodu na dva miliony korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet